Petele pigmentare: cum le prevenim (si cum scapam) de ele!

Cand descoperim aparitia unei pete pigmentare pe fata, primul gand este cel de panica. „Wow, cand au trecut anii?”. De fapt, ne este teama ca imbatranim si ca odata ce am pornit pe drumul primelor semne de varsta, nu mai este cale de intoarcere. Lucurile nu stau deloc asa, iar petele pigmentare pot fi generate de multi factori, varsta fiind doar unul dintre acestia.

Te invitam sa afli ce anume poate duce la aparitia petelor pigmentare si cum le putem evita sau chiar sterge de pe chip. Pentru ca adevarul este unul singur: o piele frumoasa arata uniform si neted, fara urmele neplacute lasate de expunerea la soare sau de acnee. Pe scurt, fara pete pigmentare.

Petele pigmentare nu tin (neaparat) de varsta, chiar daca sunt asociate de obicei cu trecerea anilor. Dermatologii ne avertizeaza ca ele pot sa apara inca de la finalul adolescentei, si asta indiferent de tipul de piele pe care il avem. Misterul din spatele petelor pigmentare sta in natura lor. Pentru ca au cauze diferite care le determina aparitia, ar trebui sa le luam in calcul pentru a putea evita factorii declansatori. In special pe aceia extrem de simplu de ocolit!

1. Acneea

Un ten acneic expus la soare va da, in prima faza, iluzia ca isi revine. Cosurile incep sa se usuce iar bronzul din primele zile ne da senzatia ca avem mai putine urme lasate de acnee. Din pacate, adevarul nu este acesta. Pielea iritata si inflamata expusa la soare, fara protectie, va duce cel mai probabil la o hiperpigmentare care se traduce in acele pete pigmentare maronii atat de insetetice. Iar fenomenul apare inca de la cele mai fragede varste, asa ca evita sa te expui la soare daca suferi de acnee! Te va ajuta Prestige SUN D'escargot by It’s Skin. Imbogatita cu SPF 50, protejeaza tenul si ajuta la refacerea pielii, diminueaza urmele acneice si da un aspect catifelat, sanatos. Blocheaza eficient razele UVA si UVB, iar proportia de 21% extract de melc din compozitie imbunatateste vizibil textura pielii. Diminueaza ridurile si petele pigmentare cu ajutorul adenozinei si a niacinei (vitamina B3) si hidrateaza fara sa incarce tenul. Se aplica inainte de expunerea la soare.

2. Hormonii

Pilulele contraceptive si anumite medicamente pot modifica echilibrul hormonal iar pielea devine si mai vulnerabila la aparitia petelor pigmentare. Din nou, exista o legatura directa intre clipele petrecute la soare si petele maronii atat de suparatoare. Daca pentru dezechilibrele hormonale te sfatuim sa apelezi obligatoriu la serviciile specializate ale unui medic, pentru protectia de razele solare foloseste zilnic o crema cu factor de protectie ridicat! Crema coloranta Prestige D'Escargot Ginseng cu SPF 35 functioneaza ca un BB cream ideal pentru a fi folosit zilnic, in loc de fond de ten. Contine 21% extras de melc cu proprietati cicatrizante, calmante si regenerante si extras de ginseng.

3. Expunerea la soare

Probabil ai observat pe pielea ta sau, daca esti norocoasa, pe pielea celor din jurul tau: dupa o vacanta mai lunga in care ati petrecut timp in aer liber, in special la soare, pe piele pot sa apara pete maronii, plate, mai inchise decat pielea din jur si foarte incapatanate. Acestea pot avea un aspect cafeniu, maroniu sau sa semene cu pistruii. Se numesc, in termeni medicali, lentigo solar si deranjeaza la nivel estetic. Petele pigmentare cauzate de expunerea prelungita la soare pot sa apara indiferent de varsta si, pe cat este de dificil sa scapam de ele odata ce au aparut, pe atat de simplu este sa evitam aparitia lor: ne expunem la soare doar in orele blande ale diminetii si dupa-amiezelor tarzii, folosim protectie solara si o reaplicam la nevoie. Protectia solara este necesara inclusiv in zilele petrecute in oras, cand o idee foarte buna este sa inlocuim fondul de ten cu o crema colorata cu protectie solara precum Prestige D'Escargot cu SPF 25. Este suficient de puternica pentru ca o plimbare prin parc, o limonada pe o terasa insorita sau o plimbare in parc sa nu aiba efecte negative asupra tenului. In plus, vei constata ca si textura generala a pielii se imbunatateste cu fiecare utilizare.

4. Varsta

Ei bine, da. Se intampla. Dupa 40 de ani, in care luam in calcul vacantele la mare, plimbarile prin parc si modificarile hormonale firesti, creste simtitor riscul aparitiei petelor pigmentare. Ele sunt cauzate de o supraproductie de melatonina si apar, de regula, in zonele cele mai expuse razelor solare: fata, gat, maini si decolteu. Ideal este sa folosim din timp si constant o crema cu factor de protectie ridicat, in toate anotimpurile si in special in cele insorite. It’s Skin propun crema cu SPF 50 Smart Solution 365. Blocheaza extrem de eficient razele UV pe tot parcursul anului, are o formula hipoalergenica si hidrateaza. Textura sa matasoasa o face deosebit de placut de folosit, fara sa aiba un efect licipios. Este ideala inainte de aplicarea produselor de make-up iar tenul este protejat si hranit.

Soarele este principalul vinovat

Odata ce putem determina cauza aparitiei petelor pigmentare, intelegem destul de clar ca marele vinovat este- si ramane- soarele. De aceea, si nu numai!, consideram ca utilizarea cremelor cu factor de protectie nu este deloc optionala si ar trebui sa devina parte din rutina zilnica de ingrijire a tenului nostru. Pentru situatiile in care deja ne da de furca hiperpigmentarea, solutia sta in utilizarea zilnica a produselor imbogatite cu vitamina C, care pot sa reduca sau chiar sa stearga aspectul maroniu al acestora. Un ten luminos si protejat ne va face sa ne simtim minunat in pielea noastra si sa ne mentinem sanatatea tenului pe termen lung.  


Pe SOLE gasesti cele mai cool produse de beauty pentru ca vara sa nu lase urme inestetice, doar amintiri placute!