Dispozitive Bactericide/virucide cu UV-C

Sterilizare, dezinfectie si decontaminare cu raze ultraviolete UV-C: 

Solutia de inalta performanta care ucide virusul Covid 19 in cateva secunde. 

 

Traim intr-o perioada care a adus multe schimbari in viata noastra de zi cu zi, incepand cu deja obisnuita “distantare sociala”. Masura este binevenita, de altfel, in contextul actual, cel putin pana la noi obiceiuri si schimbari la nivel de comportament individual sau in relatia cu cei din jurul nostru.

 

Prima preocupare, evident si cea mai importanta, este siguranta noastra si a celor dragi, respectiv protectia impotriva infectiei cu Covid 19. Plecam la cumparaturi parca echipati pentru a accesa un laborator ultrasecret, purtam masti de protectie, manusi chirurgicale, inainte de a intra in locuinta incercam sa ne debarasam de orice obiect ce ar fi putut intra in contact cu cineva infectat… In mai putin de o luna, tot ceea ce faceam inainte in mod firesc, de exemplu o strangere de mana cu vecinul la intrarea in bloc, sa ne imbratisam cu prietena cea mai buna, sa iesim impreuna la o cafea sau orice alta interactiune personala care implica un contact fizic au disparut brusc, fiind inlocuite cu teama si distantare.

 

Siguranta pe primul loc

 

Acum, evident, este cat se poate de important sa ne protejam pentru a evita infectia cu virusul Covid 19. Iar majoritatea oamenilor au inteles ca este important sa purtam masca, sa nu ne atingem fata, gura sau ochii, sa fim deosebit de atenti la igiena personala: spalatul pe maini si pe fata au capatat o cu totul noua semnificatie.

 

Studiile despre Covid 19 au aratat ca 80% dintre infectii se intampla prin inhalarea sau ingerarea de fluide ale unei persoane infectate, 15% prin piele si 5% prin contact cu aerul infectat.

 

Chiar si cu masuri drastice de igiena, riscul infectarii cu covid 19 ramane unul semnificativ. Da, raman foarte multe variabile care tin tot de comportamentul nostru zilnic, De exemplu, oricat ne-am feri si oricat ne-am stradui sa stam izolati, avem nevoie de mancare. Asa ca, fie mergem la cumparaturi, fie comandam online produsele de care avem nevoie. Dar cum am putea fi siguri ca acele produse nu au intrat in contact cu o persoana infectata? Pe rafturile din magazine stau produse care au fost deja atinse de zeci de alte persoane. Unele dintre produsele alimentare nu pot fi dezinfectate cu produse chimice, chiar daca sunt ambalate. Chiar si produsele comandate online ar putea fi contaminate daca au fost atinse de o persoana purtatoare de coronavirus. Sa nu uitam ca multi dintre cei infectati sunt asimptomatici, deci pot transmite virusul fara a avea simptomele unei persoane bolnave. Intr-un studiu publicat de The New Engalnd Journal of Medicine si preluat de publicatii de prestigiu din intreaga lume se arata ca virusul Covid 19 este deosebit de rezistent si poate sa ramana activ de la cateva ore pana la 72 de ore. Cercetatorii au testat in laborator diverse suprafete, ajungand la cateva date surprinzatoare: pe o suprafata din cupru, virusul rezista pana la 4 ore. Pe suprafetele din carton si hartie, pana la 24 de ore, iar pe materiale din plastic si otel, pana la 72 de ore.

 

Cum dezinfectam obiectele pe care le atingem?

 

In aceste conditii, dezinfectarea unor obiecte de uz comun precum masti de fata, chei, ochelari, telefon mobil, diverse alte obiecte din plastic devine o necesitate in fiecare casa pentru a elimina riscul de infectie. De asemena, daca ne gandim cate ambalaje intra in casa in fiecare zi sau saptamana (marea majoritate fiind din plastic si carton), ar fi mai mult decat prudent din partea noastra sa gasim o solutie eficienta pentru a dezinfecta toate aceste produse, fie ele ambalate sau nu.

 

Un alt care va trebui lamurit cat de curand de catre autoritatile competente este momentul cand noi toti ne vom intoarce la munca si vom iesi din nou in public, odata ce restrictiile vor fi ridicate. Oare este realist sa ne imaginam ca incepand din acel nu va mai exista deloc riscul de infectie cu Covid?

 

Logica si bunul simt ne-ar spune “ba da”, va exista in continuare riscul de infectie. Se vorbeste chiar si despre un al doilea val de epidemii in toamna lui 2020. Cu speranta ca nu va fi asa, indiferent de ce urmeaza, ar trebui ca de acum incolo sa fim mult mai prevazatori,  sa gasim cat mai rapid solutii care sa diminueze sau chiar sa elimine riscul de a contacta virusul Covid 19 sau o versiune a sa care ar putea suferi o noua mutatie sau orice alt gen de virus, chiar si cele pe care le stim atat de bine deja precum gripele de sezon. 

 

Cum ne-am putea proteja, de exemplu, impotriva unei versiuni de coronavirus si mai agresive care s-ar putea transmite si prin aer?

Fara a ne gandi totusi la scenarii atat de sumbre, este clar ca dupa ce vom putea spune ca pandemia a luat sfarsit, trebuie sa adoptam masuri care sa ne protejeze atat acasa, cat si in locuri publice, birouri, mijloce de transport, restaurante si lista noastra poate sa continue…

 

Tehnologia cu radiatii UVC

 

Iar solutia exista. Tehnologia cu radiatii UVC este deja cunoscuta si adoptata in laboratoare de cercetare, in clinici si spitale sau in diverse industrii in care asigurarea unui mediu steril este o conditie sine qua non. Radiatiile ultraviolete de unda scurta (UVC) au capacitatea de a distruge structura ADN-ului (inclusiv a coronavirusului Covid 19).  

 

Echipa noastra este pregatita sa va prezinte o technologie revolutionara, utilizata de ceva vreme in medicina moderna, in salile de operatii, in laboratorele de cercetare, acolo unde este nevoie de sterilizare si dezinfectie cu eficienta maxima pentru a crea un mediu steril. In prezent, sterilizarea cu ajutorul emisiilor cu raze UV-C  reprezinta cea mai eficienta metoda de a elimina orice tip de contaminare cu micro-organisme, in special virusuri (inclusiv coronavirus).

 

In special in Asia, in tarile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic, aceasta tehnologie a prins avant in ultima vreme, ea fiind implementata cu succes pentru dezinfectia mijloacelor de transport in comun, a spatiilor de locuit, a birourilor, a depozitelor de marfa, aeronave, etc. De asemenea, tehnologia UV-C are aplicatii si este larg adoptata in industria alimentara si cea farmaceutica in majoritatea tarilor dezvoltate.

 

In contextul pandemiei Covid -19 si a luptei impotriva micro-organismelor, a bacteriilor si a virusurilor in mod special, inclusiv a coronavirusului, utilizarea acestei technologii devine o necesitate cotidiana, iar noi dorim sa aducem aceasta tehnologie in fiecare locuinta sau birou pentru a oferi un mediu steril pentru activitatile zilnice.

 

Ne bucuram sa va putem prezenta urmatoarele dispozitive de sterilizare si decontaminare rapida:

 

Lampa Bactericida/Virucida cu UV-C:

 

Lampa bactericida / virucida cu UV-C este un dispozitiv mobil extraordinar de eficient in distrugerea mico-organismelor, inclusiv a virusurilor din spatiul in care este amplasat.

Acopera cu maxima eficienta o incapere cu o suprafata de pana la 30 de mp, in dressinguri, in bucatarie sau in spatiul de la birou pentru sterilizare si dezinfectie. Razele ultraviolete de tip UV-C distrug capacitatea organismelor infectioase de tip acarieni si bacterii sa se reproduca, iar pe cele mai multe le distrug aproape instant la nivel de structura DNA . Lampa poate fi conectata inclusiv la un telefon smart printr-o aplicatie dedicata (IOS si Android). Este recomandata parasirea spatiului cat dureaza o sesiune de sterilizare si dezinfectie, omul sau animalele nu trebuie sa fie prezente in timpul functionarii lampii in camera. Lampa are tub Philips de inalta calitate cu putere de 35W si  este fabricata din materiale premium.

 


Cutia Bactericida/Virucida cu UV-C

Instalatia este compusa dintr-o carcasa etansa si dispozitivul de emisii UV-C din interior, compus din leduri UV-C, a caror radiatie este distribuita uniform printr-un sistem de oglinzi care genereaza un flux omogen de emisie cu un randament maxim de sterilizare.  Este conceputa in asa fel incat sa fie complet inofensiva pentru om.

In instalatie pot fi introduse obiectele utilizate in timpul deplasarilor precum mastile medicale, chei, telefoane mobile, ochelari de soare sau jucarii de mici dimensiuni.

Dupa cateva secunde, radiatiile UV-C distrug complet micro-organismele care au contaminat obiectele. Nu este nevoie de utilizarea de soluti sau produsi chimic de sterilizare.

Dispozitivul permite reutilizarea mastilor purtate in timpul deplasarilor in timpul epidemiei cauzate de Covid -19.

Atentie, tehnologia UV-C se utilizeaza exclusiv asupra materiei anorganice, asta insemnand ca nu putem sa sterilizam parti ale corpului uman sau animalele de companie. Este indicat in continuare sa respectati regulile de igiena recomandate in timpul pandemiei.

Emisia de raze UV-C reprezinta cea mai efiecienta metoda de a distruge micro-organismele, aceasta fiind eficienta in proportie de 99.9%.

 

Avantajele utilizarii:

  • dezinfecteaza cu maxima eficienta obiectele, suprafetele expuse la undele UVC.
  • nu necesita utilizarea produsilor chimici precum clor, alcool sau alti dezinfectanti chimici;
  • creste durata de viata a produselor (acestea nefiind distruse de produsii chimici)
  • permite reutilizarea mastilor de protectie Covid-19;
  • ofera protectie maxima, diminuand riscurile de infectare cu coronavirus.

 

Ce sunt undele UV?

Undele electromagnetice sau radiatia electromagnetica reprezinta fenomene fizice naturale care constau dintr-un camp electric si unul magnetic in acelasi spatiu si care se genereaza unul pe altul pe masura ce se propaga. Chiar daca majoritatea radiatiilor UV nu sunt vizibile ochiului liber, ele se regasesc peste tot in jurul nostru, iar efectele le simtim sau le utilizam in mod curent.

 

In functie de lungimea de unda si efectele lor asupra organismelor vii, razele ultraviolete se clasifica in trei clase:

 

UVA - cu lungimea de unda cea mai mare, acestea fiind cele mai putin nocive si sunt utilizate, de exemplu, in centrele de bronzare artificiala. In natura, ele sunt mai intense dimineata si seara, pot trece prin sticla si pot penetra straturile superioare ale pielii.

 

UVB - acestea pot cauza arsuri ale pielii si ochilor. Radiatiile ultraviolete cu lungimea de unda medie sunt puternic absorbite de proteine, structura acestora fiind alterata sau chiar distrusa complet. Radiatiile UVB, in natura, sunt mai intense in timpul amiezii, expunerea indelungata a pielii duce la arsuri, insolatie, efect de imbatranire a pielii, slabirea sistemului imunitar si aparitia unor boli de piele. Poate chiar sa provoace modificari in ADN. In cazul expunerii repetitive si indelungate la UVB, se poate ajunge chiar si la cancer de piele.

 

UVC - sau razele ultraviolete cu lungimea de unda scurta, sunt blocate de stratul de ozon al atmosferei superioare. Ultimele cercetari si dezvoltarea de noi tehnologii au permis utilizarea undelor UV-C in scop medical si in cercetare, in clinici sau laboratoare de cercetare medicala unde este nevoie de un mediu steril din punct de vedere microbiologic. Efectul germicid al razelor UVC a fost deja indelung testat, fiind astazi o tehnologie adoptata de cele mai recunoscute laboratore de cercetare medicala, in clinici si spitale de top din SUA, Coreea de Sud, Japonia, Germania etc.