Cum uscam parul corect?

Desi la prima vedere pare ca orice persoana care doua maini si un uscator de par poate sa faca aceasta operatiune fara prea mult efort, in realitate modul in care ne uscam parul influenteaza atat felul in care firele se aseaza, cat si sanatatea fibrelor capilare.

Hairstylistii sunt constienti de acest aspect, tocmai de aceea este posibil sa ti se para ca, atunci cand iti usuci parul la salon, persoana care te coafeaza danseaza in jurul tau inarmata cu perii de diferite marimi si forme, se joaca cu uscatorul de par, mareste sau micsoreaza distanta de la care aerul cald ajunge la par. Secretul sta in faptul ca uscarea parului poate face minuni, da volum, stralucire si textura. Si oricat de mult ne dam silinta sa refacem acest „dans” acasa, este destul de greu sa obtinem aceleasi rezultate. Iata sase pasi care, insa, ne aduc mai aproape de visul nostru.

Pregatirea parului

Primii pasi incep imediat dupa ce ai iesit de la dus. In primul rand, foloseste intotdeauna un prosop special pentru par, de preferat din fibre naturale de bumbac, care sa absoarba mare parte din umezeala. Nu freca firele de par, cand sunt umede sunt fragile si le poti face mult rau. Este de preferat sa folosesti turbanul conceput special de Daily Concepts, o investitie senzationala pe termen lung.Pe parul zvantat, aplica un balsam leave-in cu cheratina, care completeaza balsamul sau masca pe care deja le-ai clatit. Nu te sfii sa il folosesti de la jumatatea firului in jos, va proteja si va imbraca firele de par intr-o pelicula care iti asigura textura si hidratarea. Apoi usuca parul cu phoenul, fara sa il piepteni, pana se evapora circa 50% din apa.

Spuma de par: cea mai buna prietena a parului cuminte!

Cand parul este 50% uscat, aplica o spuma de par pe toata lungimea firului. Alege produsul care se potriveste cu nevoile tale, insa tine cont ca este pasul care iti va conferi structura si volum. Incepe aplicarea la la varfuri spre radacina, insa nu exagera cu cantitatea de spuma pentru a evita aspectul lipicios al parului.

Incepe cu partile din fata

Cele mai multe persoane incep coafarea parului din spate, parca pentru a permite suvitelor din fata sa devina punctul culminant al coafarii parului. De fapt, corect este sa impartim parul in trei sectiuni, pe layere. Parul de la suprafata se prinde primul cu un clips, apoi sectiunea de mijloc si, la final, parul cel mai apropiat de scalp. Suvitele din fata se lasa libere iar coafarea incepe cu acestea, folosind o perie rotunda mare.

Orienteaza INTOTDEAUNA jetul de aer in jos

Ah, este poate partea cea mai importanta din intreg procesul de uscare a parului pentru ca modul in care orientam jetul de aer cald va influenta masiv cuticula parului. Daca uscam parul cu capul in jos, la intamplare sau daca orientam jetul cald orizontal pe par, vom obtine un aspect zburlit si electrizat al parului. In schimb, cand aerul cald urmeaza peria si ambele dau directia parului in jos, opus fata de radacini, parul va capata acel aspect stralucitor si va deveni matasos la atingere. Nu face niciodata exceptii!

Foloseste peria de par ca un bigudiu cald

Una dintre cele mai interesante variante in care poti folosi peria rotunda este pe post de bigudiu cald. Pur si simplu invaluie pe perie o suvita de par, ai grija ca firele sa fie corect si bine intinse, inclusiv varfurile, apoi directioneaza jetul de aer cald pe perie. Mentine cateva secunde. Cu rabdare, lasa parul pe perie, mentinand putina tensiune, timp de 15-20 de secunde pentru a da timp parului sa se raceasca. Daca phoenul iti permite, incheie cu cateva secunde cu aer rece. Detaseaza usor peria, fara sa fortezi firele de par. Este cel mai bun mod de a obtine volum, pe care il vei regla la final. Daca ai varfurile uscate, foloseste un produs special cu protectie termica.

Finiseaza cu un fixativ aplicat CORECT!

Daca esti deja speriata de ideea de a folosi un fixativ, inseamna ca pur si simplu nu stapanesti tehnica de a-l aplica corect. Spray-ul fixativ se aplică de la o distanță de cel putin 40 cm pentru a crea o „ploaie” invizibila de produs care sa atinga parul. Cand il sprayem prea de aproape, stropii raman mari iar unele parti din par vor deveni lipicioase, in timp ce unele zone isi pierd volumul. Secretul este sa lasi produsul sa „cada” lejer pe par, sa il imbrace ca o haina invizibila si cat mai uniform repartizata pe fire. Aranjeaza apoi cu degetele parul si bucura-te de noua ta coafura!

Sole te asteapta cu cele mai bune tipsuri si produse de beauty si style. Enjoy the happy shopping!