Cum alegem parfumul cult

Intr-o versiune ideala, cat de frumos ar fi sa descoperim un parfum care sa ne defineasca personalitatea si sa devina o prelungire a prezentei noastre, acel ceva intangibil care ramane in urma noastra cand iesim dintr-o incapere, un element recognoscibil fascinant.

Cu cat folosim mai mult un singur parfum, cu atat se va impregna mai mult in haine, esarfe si alte obiecte pe care le folosim frecvent, insa partea dificila a acestui proces este sa descoperim acea aroma intr-o mare de tentatii. Daca Marilyn Monroe s-a identificat cu Chanel 5, cat de frumos ar fi sa ne contopim si noi cu o aroma anume. Dar hai sa recunoastem: nu suntem toate Marilyn Monroe, chiar si ea folosea mai multe parfumuri si parte din farmecul descoperirii unui parfum-cult este tocmai cautarea.

Iata cateva sfaturi esentiale atunci cand pornesti in cautarea unui parfum-semnatura (si toate aromele din colectia ta ar trebui sa aiba acest potential!).

  1. Testeaza maximum trei arome odata

Alege inca de acasa trei arome pe care vrei sa le testezi. In parfumerii, te vor tenta multe sticlute, insa papilele tale olfactive au o anduranta redusa si notele se vor amesteca in capul si in sufletul tau. Testeaza fiecare parfum din selectie inclusiv pe piele, nu folosi parfum inainte de test si tine minte ce aroma ai incercat pe fiecare mana pentru a le verifica siajul si rezistenta.

  1. Parfumul functioneaza diferit pe persoane diferite

Daca unul dintre dezideratele tale este rezistenta parfumului, tine cont ca te va induce in eroare sa intrebi in cercul de prietene care sunt aromele cele mai rezistente. Parfumurile rezista mai mult sau mai putin in functie de PH-ul pielii si de gradul de hidratare al acesteia. Daca adori un parfum si descoperi ca nu rezista mult pe tine, pur si simplu achizitioneaza o sticluta mai mica pentru a o tine in geanta si a putea sa reimprospatezi parfumul preferat.

  1. Testeaza parfumul pe piele!

Am convenit deja ca pielea influenteaza mirosul si rezistenta unui parfum. Dar ne intereseaza si cum se comporta acesta in timp. Pulverizat la incheietura mainii, se va duce mai repede pentru ca ne spalam des pe maini. O zona mai potrivita este cea din fata cotului, unde bratul se flexeaza. Vei proteja aroma pentru mai mult timp.

  1. Nu forta nota!

Aromele bizare care au cucerit parfumeria moderna nu sunt pe placul tuturor. Ni se spune ca trebuie sa ne educam olfactiv pentru a iubi oud-ul, de exemplu. Chiar trebuie? Noi credem ca putem fi foarte fericite cu preferintele noastre firesti, iar daca frezia suna mai placut decat oud-ul, avem raspunsul corect.

  1. Intelege familia parfumului tau

Pentru a ne defini cat mai corect preferinta pentru un parfum, ne ajuta sa intelegem ingredientele olfactive din care acestea fac parte. Vom identifica mai usor aromele preferate si vom explica mai bine cosilierului din parfumerie ceea ce cautam.

Mosc: stim deja ca este vorba despre secretia unui animal, dar vestea buna este ca substanta a fost creata in laborator, iar animalele nu mai au de suferit. Culmea este ca aroma de mosc nu miroase deloc animalic, dimpotriva. Aduce cu parfumul rufelor curate uscate in ger.

Fum (smoky): aici identificam atat parfumul de lemn ars, cat si arome care ne amintesc de celebrele betisoare de ars asiatice sau, mai nou, in parfumeria moderna, izul de chibrit proaspat stins.

Citrice: lamaie, lime, portocal, mandarina. Este o aroma optimista, luminoasa cu un iz de spa, dulce-acrisoara.

Lemnos: de la aroma calma si calda de nuca la santalul erotic sau la parfumul prafuit de biblioteca antica, tot ce tine de zona lemnoasa, in parfumerie, are un aer nostalgic seducator si complicat.

Arome "verzi": Iarba proaspat cosita, campuri rasfatate de soare, dimineti de primavara. Sunt note profund vegetale si proaspete, pe care le regasim in special in top notes si care poarta o energie telurica superba.

Floral: este familia cea mai romantica si mai feminina si trece printr-o varietate incredibila de parfumuri, de la parfumul florilor clasice din parfumerie cum ar fi gardenia, liliacul sau ylang-ul la trandafir sau violete.

Acvatic: de la aroma de alge marine la cea de nisip, sunt note imposibil de descris in cuvinte (daca sunt bine formulate), insa farmecul notelor acvatice se naste din prospetimea acestora dublata de izul sarat sau foarte lejer.

Oriental: un parfum descris ca fiind oriental se va pozitiona fie ca un parfum foarte condimentat, fie destul de dulce, cert este ca va avea o personalitate puternica si o rezistenta impresionanta pe piele (in cele mai multe cazuri).

  1. Fii constienta de ce un parfum bun este un parfum scump

Exista parfumuri ieftine care imita, de multe ori, arome legendare. La o prima vedere, aproape ca ne pot pacali nasul iar tentatia sa le cumparam la o zecime de pret exista. Din pacate, aceste dupe-uri pornesc cu note de varf ostentative dar dispar de pe piele foarte repede si au o aroma chimica suparatoare. Parfumurile pretioase, autentice, au o complexitate olfactiva incredibila, isi schimba aroma in timp, pe piele si rezista mult mai bine decat copiile lor.


Descopera pe SOLE cele mai cool produse de beauty&style!