6 greseli pe care le facem cand ne curatam fata

Stim deja ca un ten curatat cum trebuie inseamna un ten frumos si luminos. Dar, de cele mai multe ori, in ciuda intentiilor bune pe care le avem, tenul nostru este curatat superficial. Afla din textul de mai jos care sunt cele mai comune greseli pe care le facem din exces de zel sau pur si simplu din graba, greseli care ne impiedica sa avem tenul la care visam. Iata si ce e de facut pentru a remedia aceste erori cat mai repede:

Iti cureti fata in graba?

Daca lipsa de timp te saboteaza si momentul in care iti cureti fata este intotdeauna pe fast-forward, atunci e important sa iti schimbi… atitudinea. Nu mai privi demachierea ca pe o sarcina ce trebuie indeplinita, ci ca pe un moment de rasfat dedicat tie insati, un moment in care tocmai iti iei la revedere de la ziua care s-a incheiat si in care te destinzi, te relaxezi si indepartezi tot stresul mental, dar si poluarea de peste zi. Bucura-te de texturile si de parfumul produselor tale cosmetice preferate si acorda-ti acest ragaz pentru ca il meriti din plin. Vei vedea ca, odata ce iti schimbi atitudinea, chiar si demachierea in doi pasi de care vorbesc specialistii si pasionatii de beauty va fi o incantare si iti va face placere, chiar daca dureaza un pic mai mult.
Incepe cu un ulei de curatare care indeparteaza eficient impuritatile si excesul de sebum (aplica-l pe tenul uscat si apoi clateste-te cu apa) si continua cu un lapte demachiant care hraneste si rasfata tenul. Iata si produsele pe care le recomandam pentru acest tip de demachiere:


Utilizezi prea multe produse cosmetice?

Mai mult nu este tot timpul mai bine. Foloseste produse cosmetice adaptate tipului tau de ten si nu te grabi niciodata sa le schimbi daca functioneaza si iti fac bine. Nu iti schimba produsele de curatat tenul doar pentru ca la o prietena a functionat alt brand sau alt tip de produs. Daca ai indoieli despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in rutina ta de frumusete - mai ales daca ai tenul sensibil sau cu probleme - consulta un dermatolog. Pielea ta iti va multumi!

Apelezi prea des la exfoliere?

Exfolierea este excelenta cu conditia sa nu exagerezi: nu trebuie sa apelezi la produse prea agresive sau sa iti exfoliezi tenul prea des, deoarece risti sa iti iriti tenul sau sa suprastimulezi productia de sebum. Apeleaza la un exfoliant bland, care sa si hidrateze pielea, nu depasi niciodata cele trei exfolieri saptamanale recomandate tenului normal. Iata propunerea noastra de exfoliant bland, semnat Dr. Konopka, cu 98,9% ingrediente naturale:

Folosesti un produs anti-acnee pe toata fata?

Stim cate dureri de cap iti poate da acneea, indiferent de varsta! Daca te confrunti cu aceasta problema este foarte posibil sa folosesti un produs de curatare antiacneic pentru intreaga fata. Ei bine, nu e OK! Acest tip de produse usuca pielea si este indicat sa le utilizezi doar in zonele afectate de acnee (in general zona T), in timp ce pe restul fetei este o idee buna sa folosesti produse mai blande, care sa nu deshidrateze in exces tenul. Iata si propunerile noastre de produse care se completeaza in acest caz:

Iti usuci fata intr-o secunda?

Daca la finalul operatiunii de curare a fetei obisnuiesti sa te stergi rapid cu prosopul, ar trebui sa revii asupra acestui gest. Pielea ta are nevoie sa fie tratata cu blandete, asa ca tamponeaz-o usor cu un prosop curat, fara sa pui presiune si mai ales fara sa freci. Adu-ti aminte ca nu trebuie sa te grabesti!

Te asteptam pe SOLE cu cosmetice cool, accesorii stylish, inspiratie si idei bune!