6 greseli pe care ar trebui sa le eviti cand te demachiezi

Demachierea este conditia 100% obligatorie pentru o piele curata, luminoasa si sanatoasa. Acel pas mic, dar important pentru tenul tau, ii permite sa „respire”, sa se regenereze si sa detoxifice.

Este pur si simplu imposibil sa ai o piele frumoasa daca sari sau tratezi superficial demachierea. In plus, chiar daca stii deja ca nu, nu e o idee OK sa castigi cateva extra minute de somn sau de leneveala in detrimentul demachierii, iata 6 dintre cele mai comune greseli pe care le putem face cand ne demachiem.

1. Folosesti un produs nepotrivit tenului tau

Aici trebuie sa iei in calcul mai multe elemente. Desigur, principala directie in alegerea demachiantului o va da tipul tau de ten. Daca ai un ten uscat si sensibil, dar iti place cum se simte un produs destinat tenului gras (acea senzatie de curatenie, de piele care „scartaie”), te vei bucura pentru foarte putin timp. Nu vor intarzia sa apara senzatia de piele care „strange” sau chiar iritatii, semn ca ai agresat tenul. Respecta tipul de ten si alege in functie de nevoile sale reale: Banila propune doua balsamuri geniale, unul cu formula hranitoare si unul pentru pori dilatati.

Clean it Zero Balsam de curatare hranitor 100 ml

Clean it Zero Balsam de curatare pentru pori dilatati 100 ml

Insa produsele de curatare a tenului trebuie sa aiba legatura si cu tipul de make-up pe care il folosesti. De exemplu, daca obisnuiesti sa folosesti un BB Cream lejer, va fi de ajuns o spuma de curatare.

Ocean Spuma de curatare Femei 150 gr

Daca folosesti fond de ten rezistent la transfer, pudra sau spray de fixare, te ajuta sa incepi demachierea cu apa micelara sau cu un demachiant pe baza de ulei si sa continui cu o spuma de curatare.

Gentle Black Fresh Ulei de curatare 150 ml

Deep Clean Apa Micelara 190 ml

Hydrium Triple Hyaluronic Moisturizing Spuma de curatare 150 ml


2. Te bazezi exclusiv pe servetele demachiante

Servetelele demachiante sunt o solutie grozava la nevoie, insa nu face din utilizarea lor un obicei constant. Desi curata machiajul si elibereaza pielea de impuritati, pur si simplu nu pot asigura o curatare in profunzime. Foloseste dischetele demachiante ca pe o completare si mergi pe varianta lor doar in serile sau in diminetile cand chiar nu ai de ales.

Waffle Dischete demachiante cu extract de Arbore de Ceai Set 3 bucati

Peelosoft Bubbleraser Pads Dischete demachiante textile 20 buc

3. Esti prea agresiva cu pielea

Oricat de mult ti-ai dori un ten luminos si curat, tine minte ca demachierea nu inseamna sa declari razboi tenului tau. Miscarile corecte sunt ascendente, ca un masaj moderat al pielii. Ideea este ca machiajul dizolvat sa fie efectiv indepartat de pe piele, nu sa il purtam dintr-o parte in alta a tenului. Practic, un bun indicator al modului in care iti tratezi pielea este sa te gandesti daca ai face miscarile respective, cu intensitatea respectiva, daca ai mangaia pe cap un bebelus. Imprumuta din blandetea aceea si pentru tine. Cand simti nevoia unei curatari in profunzime a porilor, nu mari presiunea, ci foloseste un exfoliant bland, precum cel pe baza de granule fine de zaharoza de la dear, Klairs.

Youthful Glow Sugar Masca de fata 110 gr

4. Uiti de gat si de urechi

Sunt zonele cele mai „vitregite” in timpul demachierii pentru ca, pur si simplu par sa nu aiba legatura cu subiectul. Dar au! Pielea gatului este sensibila si se rideaza usor, asa ca demachierea corecta a gatului sau a decolteului sunt esentiala. Pielea curata va absorbi mai usor si produsele de ingrijire pe care le aplici dupa demachiere. La fel de importante sunt si urechile si linia parului, unde se strang impuritati si resturi de make-up. S-ar putea sa te ajute mult o manusa din microfibra precum cea de la Glov. Alege varianta pentru ten uscat sau gras si bucura-te de un ten si un decolteu corect demachiate!

Expert Line Manusa pentru demachiere Ten gras

Expert Line Manusa pentru demachiere Ten uscat

5. Iti stergi fata prea agresiv.

Tenul umed este cel mai vulnerabil, pielea poate suferi microfisuri care nu o vor ajuta deloc. Daca ai obiceiul sa stergi tenul energic cu un prosop, opreste-te! Corect este sa uscam pielea cu miscari usoare, blande, de tapotare (poti imprumuta acest gest si pentru pielea corpului, de altfel). Pentru ten, iti recomandam sa folosesti servetele de hartie fine, care isi vor face treaba corect, fara sa agreseze tenul. In plus, elimini riscul de a transfera pe ten balsamul de rufe pe care, poate, il folosesti cand speli rufele. Ajuta pielea cu un toner hranitor precum cel propus de COSRX.

One Step Toner de fata hranitor dischete 70 buc

Cactus Toner de fata cu pompita 210 ml

6. Nu te bucuri de tehnologie.

Atat de adorata si blamata (in egala masura) tehnologie ne tine prea mult cu ochii-n telefon, se spune chiar ca ne instraineaza. Insa folosita corect, tehnologia ne ajuta sa ne bucuram mai mult de viata. Inclusiv de ritualul demachierii! Daca inca nu folosesti o periuta de dinti electrica, poate e momentul perfect sa incepi sa o faci. Curata dintii delicat, corect si nu, nu am uitat despre ce e vorba in articol! Pur si simplu, periuta electrica de la SOOCAS iti permite sa ii atasezi peria de curatare moale, din silicon, care foloseste vibratiile de inalta frecventa, cu rezultate excelente pentru ten. Curata porii in profunzime, tine la distanta punctele negre si punctele albe, in timp ce stimuleaza circulatia sangelui.

Perie Moale Din Silicon Pentru Curatarea Fetei Roz

V1 Periuta De Dinti Electrica Roz