5 rutine de beauty care pot deveni 5 greșeli de beauty!

In dorinta noastra de a avea grija de pielea noastra, riscam sa exageram cu unele ritualuri de beauty si sa le transformam, din aliati, in inamici.

Iata la ce sa fii foarte atenta:

1. Exfolierea mecanica

Exfolierea reprezinta o actiune menita sa elimine celulele moarte de la suprafata pielii, sa curete tenul in profunzime si sa ii redea prospetimea. Toate tipurile de ten- inclusiv cele sensibile- se pot bucura de efectele bune ale exfolierii, cu conditia sa adaptam intensitatea si frecventa la tipul de ten caruia ne adresam.

Exfolierea chimica presupune ca particule mici de substante (zahar, samburi de fructe etc) sa fie masate pe suprafata pielii. Mecanic, vom scapa de celulele moarte si vom evita blocarea porilor cu sebum si impuritati.

Atentie: marea greseala este sa realizam exfolierea mecanica prea viguros. Putem crea microleziuni care expun pielea si o fac mai vulnerabila in fata bacteriilor si a iritatiilor. Exfolierea mecanica trebuie realizata cu foarte multa blandete si nu mai des de o data sau de doua ori pe luna.

Avantajul: efectul imediat de prospetime. Riscul: microleziuni si exfoliere neuniforma.

Gentle Black Sugar Exfoliant

Exfolierea chimica este varianta cea mai recomandabila. Se realizeaza cu produse care contin acizi (de exemplu, acid lactic sau glicolic).

Citeste aici mai mult despre exfoliere.

Exfolierea chimica se poate integra in rutina de beauty in functie de cum reactioneaza pielea, se realizeaza pe termen lung si duce la un rezultat uniform, tenul arata mai tanar, mai proaspat si mai curat.

Miracle Masca de fata cu acizi 100% din fructe 30 ml

Mandelic Acid 5% Exfoliant apa 30 ml

AHA 7 Whitehead Power Liquid Exfoliant 100 ml



2. Periile de fata ultrasonice

Sunt adorate de beauty aficionado pentru ca reusesc, datorita miscarilor si vibratiilor, sa curete in profunzime tenul si sa ii confere un aspect proaspat, vibrant (pun sangele in miscare). Periile de acest tip au si un efect exfoliant, insa problema apare atunci cand nu ne multumim sa le folosim timp de o jumatate de minut, cu miscari blande si fara sa exercitam o presiune prea mare asupra tenului.

Riscam, asadar, ca excesul de zel sa produca microleziuni si o exfoliere prea dura, care afecteaza stratum corneum (bariera naturala de aparare a pielii). In consecinta, riscam sa iritam tenul, mai ales daca folosim in rutina noastra de ingrijire produse cu retinol sau acizi mai puternici.

Ca sa ramanem doar cu partea buna, trebuie sa folosim acest tip de produse cu maxima blandete si nu zilnic. In schimb, putem sa ne bazam, in restul zilelor, pe un cleanser cu efect de purificare.

Aparat Electric Pentru Curatarea Tenului

Aparat Sonic Pentru Curatarea Tenului

Mindful Bubble Cleanse Gel de curatare Mini Unisex 25 ml


3. Șervețelele demachiante

Sunt tare comode atunci cand nu avem cum sa ne demachiem in toata regula sau pentru momentele cand suntem prea obosite sa mai amanam trantitul pe canapeau pentru cateva minute in fata oglinzii din baie. Si adevarul este ca servetelele demachiante sunt geniale ca solutie de urgenta.

Problema apare atunci cand ne bazam exclusiv pe ele pentru a ne curata tenul. Oricat de bun ar fi serul cu care sunt imbibate si oricat de buna ar fi tesatura servetelului in sine, nu sunt la fel de eficiente ca o demachiere cu apa si produse pentru demachiat. Daca se acumuleaza pe piele toxine, impuritati si resturi de makeup, ajungem inevitabil la piele iritata, ten incarcat sau eruptii acneice.

Solutia este sa le folosim doar la nevoie sau pentru a ne improspata tenul in timpul zilei, la birou, de exemplu.

Waffle Dischete demachiante cu extract de Arbore de Ceai Set 3 bucati

4. Benzile pentru puncte negre

Rolul lor este sa curete porii si sa extraga punctele negre, atat de inestetice, care se formeaza in zona nasului. Evident, sunt mai blande cu pielea decat extragerea acestora cu ajutorul degetelor, cand ramanem cu nasul rosu, iritat si umflat.

Insa, ca sa aiba putere sa scoata acele puncte negre si sa indeparteze eficient sebumul, benzile vor dezlipi si un strat minuscul de piele (da, revenim la acea bariera protectoare). Asta inseamna o piele mai expusa si mai fragila, care va incerca sa se apere... ghici cum? Producand mai mult sebum. Iar asta va duce la reaparitia punctelor negre.

In concluzie, benzile sunt perfecte inainte de ocazii speciale sau cand sebumul o ia razna si ne dorim un nas curat imediat. Solutia pe termen lung este o combinatie de retinol (reduce productia de sebum) si de acid salicilic (va exfolia pielea si va curata porii).

Benzi pentru indepartarea punctelor negre 10 x 2 gr

Architect Ser de fata reparator 30 ml

Power 10 Formula Ser de fata PO effector pentru inchiderea porilor New 30 ml


5. Manusile exfoliante pentru corp

Din nou, este o chestiune care tine de frecventa si de intensitate. Sigur ca si pielea de pe corp beneficiaza de exfoliere, devine mai fina si mai catifelata daca eliminam celulele moarte si aplicam lotiuni hidratante. Cum nu prea ne vine sa folosim serurile noastre pretioase cu acizi pe tot corpul, ne ramane solutia unei manusi exfoliante, care va functiona perfect cu conditia sa nu o folosim mai des de o data pe saptamana sau pe luna (in functie de tipul de piele) si sa refacem bariera hidrolipidica a pielii cu o crema premium.

Spa Line Manusa pentru masaj Skin Smoothing Roz

The Original Manusa anticelulitica Step 1

Lotiune de corp Femei 300 ml