2016 SPRING TRENDS

Nici bine nu au venit sarbatorile de iarna, si incepem deja sa ne gandim cu jind la zilele insorite de primavara, la adieri caldute si haine mai lejere. Culorile fade care ne inconjoara, natura moarta si atmosfera rece ne fac si mai mult sa tanjim dupa cromatica bogata a florilor de primavara, dupa imprimeuri vesele, materiale diafane si, mai ales, caldura soarelui timid.

Daca vrei ca primavara sa nu te ia prin surprindere, fii la curent din timp cu trendurile care urmeaza si pregateste-ti din timp garderoba pentru sezonul cald al anului 2016. Noi iti oferim o serie de sugestii, adunate de la marile case de moda ale lumii, precum si tendinte de culori si tipare care vor fi in voga in primavara anului viitor. Get ready!

 Design

In ceea ce priveste modelele anului care vine, acestea se pot insuma intr-un singur cuvant: excesive. Adio minimalism si linii simple, drepte. Este vremea pentru asimetrii, forme si modele retro, si piese stralucitoare. Look-ul primaverii este mai vesel ca niciodata, imbratiseaza emotii noi si pasiune pura, scotand in valoare principalele atuuri feminine, fiind, in acelasi timp si extrem de senzual si incitant. Anii 90 nu au trecut nici in 2016, si nostalgia acelor vremuri se rasfrange in creatiile marilor designeri. „Mina” care este inca exploatata scoate la suprafata piese precum: baschetii sport din panza, jachetele supradimensionate de tip blanita, cizmele de cauciuc cu modele care mai de care mai diverse sau chiar nelipsitele si utilele borsete. De asemenea, cultura rave si  grunge revine in forta.

De la stanga la dreapta: Alexander Wang, Chloe, Saint Laurent

 Un alt trend bine cotat este cel al umerilor goi sau usor acoperiti de bretele subtiri. Rochiile curgatoare din materiale fine, matase, saten sau dantela, care ajung pana in zona genunchilor, vor fi la mare cautare printre amatoarele de moda. Umerii goi reprezinta zona pe care designerii insista, expunand-o cu ajutorul liniilor asimetrice, decupajelor sau bretelelor subtiri.

 

De la stanga la dreapta: Saint Laurent, Celine, Guy Laroche

 Alta directie pe care o va lua design-ul in lumea modei este catre zona franjurilor lungi, care atarna si volanaselor, care vor deveni un element cheie a tinutelor din primavara ce vine. Cu cat mai ciufulite, cu atat mai bine. O combinatie foarte buna va face acest trend cu cel al materialelor sifonate. Asa ca fashionistele cu program incarcat nu vor mai avea batai de cap cu calcatul hainelor dimineata si se vor putea bucura de materiale creponate si cutate, dar de efect.

 

De la stanga la dreapta: Michael Kors, Roberto Cavalli, Nina Ricci

 Alte tendinte includ materiale argintii, stralucitoare, sau chiar aplicatii si strasuri mari, pliuri si cute, dungi grafice colorate, influente latino sau victoriene, si un trend straniu,dar apreciat, care aduce foarte mult a... pijama. Pijamaua „de zi” va avea o evolutie destul de spectaculoasa in primavara anului 2016, in special datorita sentimentului de confort pe care o ofera de-a lungul intregii zile. In plus, si materialele folosite pentru acest tip de tinuta sunt numai bune pentru relaxare: saten, matase, casmir.

 

De la stanga la dreapta: Balenciaga, Gucci, Alexander Wang

 Accesoriile vor juca un rol foarte important in anul care vine, iar paleta de culori va fi una foarte diversa, asa ca pregateste-te din timp sa iti completezi tinutele corespunzator. In mod nu foarte surprinzator, culorile vor fi cu preponderenta pastel, insa vor aparea si unele surprize „stridente”. Una din aceste culori tipatoare va fi chiar galbenul narcisa. Impreuna cu portocaliul rosiatic, Electric Blue si albastrul saschiu, aceste culori aduc un val de prospetime in trendurile primaverii.

  

Alte culori, mai serioase, insa la fel de placute vizual, vor fi bine primite de publicul larg, datorita multitudinii de nuante, care se pot asorta foarte usor. Acestea sunt: albastrul prafuit, cu tente de violet, nuante calde de roz-sampanie, alb murdar (sau altfel denumit: bone-white, care aduce aminte de albul oaselor), combinat cu nisipiu. Anul 2016 aduce acestei nuante o tenta galbuie, care se combina perfect cu galben-limonada, un alt must-have al sezonului. Pe panta culorilor reci coboara ruginiul, maroul inchis, cu tente metalice si chiar verdele muschiului de copac si turcoaz inchis.

 

Tu ce tinute vei adopta odata cu aparitia sezonului cald? Gaseste acum trendul care ti se potriveste cel mai bine tinutei tale si bucura-te de venirea primaverii!