REMEDII NATURALE IMPOTRIVA PUNCTELOR NEGRE

Destul de comune si teribil de enervante, punctele negre apar atunci cand porii pielii se infunda cu exces de sebum si celule moarte. Daca porul este deschis, excesul de sebuum se oxideaza la contactul cu  aerul, capatand astfel culoarea neagra, atat de inestetica. Punctele negre nu sunt cauzate de praf sau alte impuritati, asa ca daca va veti curata si exfolia fata in mod excesiv, s-ar putea sa faceti, de fapt, mai mult rau decat bine, uscand tenul si impiedicand uleiurilor naturale produse de organism sa isi faca treaba de a pastra pielea supla.
Va prezentam mai jos 5 remedii naturale impotriva punctelor negre, pe care le poate face oricine, doar cu ingrediente care se gasesc in orice casa.

1. Masca cu albus de ou
Albusurile de ou se pot folosi pentru a strange temporar porii, prevenind astfel formarea de puncte negre, dar si pentru a le elimina pe cele gata facute. Albusurile sunt, de asemenea, bogate in nutrienti, ceea ce face ca masca din albus sa usuce mai putin tenul decat alte tratamente.
Ai nevoie de: 1 ou, servetele pentru fata sau hartie igienica, un bol, un prosop curat.
Separa albusul de galbenus. Apoi limpezeste-ti fata, tapeaz-o usor cu prosopul pentru a o usca si apoi aplica un strat subtire de albus de ou pe toata fata, ocolind cu grija ochii si buzele. Cat timp albusul este inca umed, aseaza cate o fasie de servetel sau hartie peste primul strat, si apasa usor, pentru ca servetelul sa absoarba albusul. Apoi, cu grija, aplica un al doilea strat de albus, peste servetel, si lasa sa se usuce bine. Cand masca este uscata, si simti senzatia de strans, curata usor masca de pe fata, apoi limpezeste pentru a elimina orice reziduuri. Tapeaza usor cu prosopul si hidrateaza intreaga fata cu o crema.



2. Benzi cu lapte si miere
Atat mierea, cat si laptele, au proprietati bune pentru piele. Mierea este antibacteriana, iar acidul lactic pastreaza pielea moale si supla. Iar cand acestea se amesteca, ele actioneaza ca un adeziv, impotriva punctelor negre.
Ai nevoie de: 1 lingura de miere organica, 1 lingura de lapte, fasii curate de vata hidrofila.
Amesteca lingura de miere cu laptele si incalzeste-le 5-10 secunde in cuptorul cu microunde. Omogenizeaza bine amestecul, si cand temperatura amestecului este suficient de confortabila, aplica un strat subtire peste punctele negre si apoi aplica o fasie de vata. Lasa sa se usuce aproximativ 20 de minute si apoi dezlipeste usor fasia de pe fata. Curata locul cu apa rece si apoi aplica o crema hidratanta.

3. Scortisoara si miere
Suna ca un desert delicios, insa scortisoara si mierea sunt o combinatie foarte buna pentru a te ajuta sa scapi de punctele negre. Scortisoara ajuta la circulatie, lucru care iti ajuta tenul sa aiba o stralucire si o suplete aparte.
Ai nevoie de: o parte scortisoara pudra, o parte miere de albine, fasii curate de vata
Amesteca mierea si scortisoara in cantitati egale, pana ai suficienta pasta pentru a acoperi toata zona afectata. Aplica un strat din amestec si apoi, peste strat,  apasa ferm cateva fasii de vata. Lasa sa stea aproximativ 3-5 minute, apoi dezlipeste fasiile si curata-ti cu atentie fata, sa nu ramana impuritati. Nu uita sa continui tratamentul cu o crema hidratanta!

4. Tonifiant pentru pori
De vreme ce punctele negre sunt cauzate de pori deschisi  si infundati, care reactioneaza la oxigen, ai nevoie de un tratament care sa „stranga” porii, astfel incat acestia sa nu se mai infunde cu sebum. Sucul de lamaie este exact substanta astringenta de care ai nevoie! Daca ai piele sensibila, insa, incearca sa diluezi sucul de lamaie cu putina apa inainte de folosire.
Ai nevoie de: 1 lamaie, ghemotoace de vata, o sticluta
Spala si clateste-ti fata, apoi usuc-o prin tapare cu un prosop curat. Stoarce sucul de la o lamaie intr-o sticluta mica, iar apoi foloseste atat suc cat sa umezesti un ghemotoc de vata. Aplica pe zonele afectate, de 3-4 ori pe saptamana, inainte de culcare. Dimineata urmatoare, clateste-ti fata cu apa calduta si aplica apoi o crema hidratanta. Restul sucului de lamaie pastreaza-l in frigider pentru a-l putea folosi toata saptamana. Atentie, sucul de lamaie poate ustura pielea.

5. Masca exfolianta pe baza de zahar
Cateodata, tot ce ai nevoie e nevoie este o exfoliere buna, urmata de o hidratare intensa.  Exfolierea are o caracteristica foarte importanta, aceea de a-ti da jos stratul de celule moarte ale pielii. Aceste celule sunt chiar cele care ar putea sa iti infunde porii, ducand la acnee, puncte albe si puncte negre. In aceasta masca, incearca sa folosesti si ulei de jojoba, deoarece este uleiul care mimeaza cel mai bine sebumul natural al pielii noastre. Daca nu ai ulei de jojoba, si uleiul de masline sau de migdale fac o treaba la fel de buna.
Ai nevoie de: 1 cana de zahar (alb sau brun), 4 linguri de ulei de jojoba, un borcanel de sticla, uleiuri esentiale (optional, pentru o aroma mai placuta)
Amesteca cele 4 linguri de ulei de jojoba impreuna cu zaharul, omogenizand bine. Adauga cativa stropi de ulei esential pentru aroma. Tine amestecul la macerat in borcanel, intr-un loc uscat si intunecos. Il poti pastra pana la termenul de expirare a uleiului de jojoba, dar este indicat sa faci un amestec proaspat macar odata la o luna jumatate. Inainte de a folosi amestecul, umezeste-ti fata, ia cu degetele putin din amestecul din borcan si maseaza zonele afectate (sau, de ce nu, toata fata), folosind miscari circulare. Apoi clateste si hidrateaza tenul in mod obisnuit. Nu repeta aceasta operatiune mai des de 2-3 ori pe saptamana, altfel risti sa iti usuci sau sa iti iriti tenul.


Aceste remedii sunt simplu de realizat, ieftine si la indemana oricui. Esti doar la cativa pasi distanta de un ten perfect, luminos si lipsit de puncte negre sau cosuri. Sole te poate ajuta sa ai o piele stralucitoare, folosind gama noastra de produse de ingrijire pentru fata. Gasesti de toate: de la produse de curatare, tonifiere, creme si masti exfoliante, pana la creme hidratante si iluminatoare. Vezi aici selectia noastra de produse perfecte pentru tenul tau! Este timpul tau sa stralucesti!