Masca din bumbac, produsul local care ne protejeaza si sustine comunitatea
Masca din bumbac, produsul local care ne protejeaza si sustine comunitatea

Una dintre cele mai importante preocupari SOLE este, pe langa frumusete, sanatatea. Acest statement se vede atat in selectia de produse cat mai clean cu care ne rasfatam clientii, cat si in abordarea precauta si echilibrata pe care o recomandam in aceasta perioada dificila pentru toata lumea.

Intrucat am remarcat si noi criza de masti din comert, care afecteaza atat cadrele medicale pe care ne bizuim cat si romanii care cauta sa se protejeze cat mai eficient, am decis sa venim in sprijinul comunitatii SOLE cu masti din bumbac care ne ajuta sa avem grija de sanatatea noastra, fabricate cu mandrie in Romania.

In plus, am ales sa gandim lucrurile din perspectiva sustinerii comunitatii. Toate mastile pe care le gasiti pe SOLE sunt produse in parteneriat cu un atelier de croitorie local. 30 de femei din Baia Mare riscau sa ramana fara loc de munca, iar solidaritatea si ideea de a da o noua destinatie bumbacului din atelier au dat nastere acestui parteneriat vital atat pentru familiile lucratoarelor din atelier, cat si pentru noi, cei care ne vom bucura de protectie.

"Acum, cand toata lumea este speriata de ce urmeaza, am primit invitatia sa cream aceste masti din bumbac si sa avem in continuare de lucru. Muncim cu incredere ca totul va fi bine si ne bucuram ca putem asigura veniturile de care are nevoie o familie", "Cel mai frumos sentiment este sa vezi ca oamenii se gandesc la oameni si ca putem fi de folos in continuare. Cand termin de cusut o masca, stiu ca am contribuit cu ceva in momentul acesta greu". Sunt doar cateva dintre sentimentele doamnelor din atelierul de croitorie baimarean. Solidaritatea in comunitate este una dintre cele mai puternice arme impotriva anxietatii si a sentimentului de izolare.

Cum folosim masca din bumbac

Este un produs reutilizabil care imprumuta forma mastilor chirurgicale. Bumbacul este o stofa densa, care poate retine impuritatile din aer asigurandu-ne o protectie suplimentara in spatiile publice. Am ales sa dublam stratul de bumbac pentru o eficienta mai ridicata a mecanismului natural de filtrare, iar cele trei pliuri si sistemul de prindere la spate fac mastile sa se adapteze pentru orice tip de fata, inclusiv pe fizionomia copiilor. Purtarea mastilor ne asigura inspirarea un aer mai curat si ne impiedica sa ne atingem fata cu mana, acest gest pe care il facem cu totii involuntar mult mai des decat ne-am fi imaginat.

Va recomandam ca dupa ce masca ajunge la voi sa o spalati si sa o sterilizati prin fierbere timp de cinci minute. Bumbacul de calitate foarte buna permite fierberea acestuia fara ca masca sa se deterioreze sau deformeze. Ideal, va recomandam sa repetati operatiunea dupa fiecare purtare si sa o realizati obligatoriu cand masca se umezeste de la respiratie pentru a o mentine igienica. Mastile albe se pot steriliza in solutii cu clor si mastile de toate culorile se sterilizeaza, de asemenea, prin calcarea la o temperatura ridicata. Va recomandam sa aveti in casa doua masti pentru fiecare membru al familiei pentru a va bucura de un plus de protectie de fiecare data cand sunteti nevoiti sa iesiti din casa.

SOLE va doreste sanatate si va indeamna sa respectati toate normele de siguranta recomandate de OMS. Impreuna, vom regasi normalitatea de care ne este atat de dor!