IMPORTANTA PROTECTIEI SOLARE

Cu totii ne dorim o piele frumos bronzata si o culoare ciocolatie, uniforma, dar ignoram reguli esentiale in protectia pielii impotriva razelor daunatoare. Sigur ati auzit de asa zisele raze UVA si UVB dar nu le luam in considerare atunci cand iesim la o plimbare sau la plaja. Aveti grija de pielea voastra si de sanatatea si fermitatea ei.

Ce sunt aceste raze?

UVA-pielea este expusa de aproximativ 20 de ori mai mult la UVA decat la UVB. Acestea reprezinta 95% din razele UV care ne ating pielea si care ajung la suprafata terestra. Sunt prezente si pe timp noros, de la rasaritul pana la apusul soarelui, iarna si vara. Razele UVA patrund mai adanc in piele, pana la celulele dermului. Ele degradeaza pielea, accelereaza imbratranirea prematura si pot provoca alergii solare, hiperpigmentari si fotosensibilizari.

UVB-razele UVB ating epidermul, partea de la suprafata pielii. Acestea stimuleaza bronzul insa, in cazul unei expuneri indelungate pot provoca arsuri solare si insolatii.

Impreuna, aceste doua raze pot provoca leziuni majore la nivelul celulelor epidermei cum ar fi:

-modificarea ADN-ului ce duce la aparitia alunitelor si riscul de cancer de piele

-imbatranirea pielii

-elastina si colagenul (substante natural ale pielii care redau elasticitatea si fermitatea pielii) sunt afectate, cauzand aparitia ridurilor si a petelor.

Razele ultraviolete sunt mai periculoase decat crede majoritatea persoanelor! Trebuie sa ne protejam pielea si sa evitam rezultatele neplacute dupa expunerile repetate la soare. Este recomandat sa folositi in orice perioada cu soare crema cu factor de protectie SPF.

Ce este acest SPF?

Factorul de protectie solara masoara timpul in care pielea ta este protejata de activitatea razelor UVB. Daca in mod normal, fara a aplica o crema de protectie solara pielea se inroseste in 10 min, un SPF 15 indica o perioada de protectie de 10×15 min, un SPF 30 indica o perioada de protectie de 10×30 min si asa mai departe.Este indicat sa folosim crema cu protectie solara pe toata perioada verii si nu numai pentru ca, razele nocive ne afecteaza pielea chiar daca nu ne expunem la soare atunci cand stam la plaja. Razele soarelui ajung catre noi toti si peste tot. Inainte de a iesi in oras aplicati o crema hidratanta cu factor de protectie inainte cu aproximativ 20-30 minute. In cazul doamnelor, mai nou, produsele cosmetice au si factor de protectie ceea ce reprezinta un beneficiu in protectia pielii si impotriva razelor nocive.

Atentie la detalii!

-Ca o recomandare, uitati-va mereu la pretul unei creme cu SPF! Daca pretul este prea mic, s-ar putea sa fie ceva dubios si posibil ca acea crema sa nu ofere beneficiile pe care le prezinta sau pe care ni le dorim de la o crema cu factor de protectie.

-Verificati calitatea, integritatea ambalajului si valabilitatea produsului.

-inainte de a folosi o crema, efectuati testul pentru depistarea eventualelor alergii. Aplicati o cantitate mica de produs sa vedeti daca apar reactii adverse.

-nu va expuneti la soare intre orele-11:00 si 2:30, in acea perioada razele ultraviolete sunt mult mai puternice ca in restul zilei!

Intra aici pentru produsele recomandate!