Cum obtii un contur perfect al fetei?
Cum obtii un contur perfect al fetei?

Te-ai intrebat vreodata cum de majoritatea celebritatilor reusesc sa aiba un ten absolut perfect conturat, si cu ajutorul unui luminator sau  a unui fond de ten, sa scoata in evidenta cele mai spectaculoase trasaturi ale lor? Ei bine, si tu poti obtine o conturare fara cusur a fetei, daca urmezi doar cateva reguli de baza. Makeup artistii folosesc mereu aceasta tehnica importanta, care, din fericire, se regaseste tot mai des in rutina de makeup a cat mai multor femei. De ce? Pentru ca e minunat sa arati minunat, si, mai mult, sa poti sa reliefezi cele mai bune atuuri pe care le are chipul tau.

Pasul 1: Ce trebuie sa faci prima data

Pentru inceput, sa stabilim care este forma fetei tale. Aceasta poate fi: ovala, patrata, triunghiulara sau rotunda.

Pentru forma ovala trebuie sa conturezi zona tamplelor, coborand putin sub pometi, si sub linia barbiei. Poti apoi sa folosesti iluminatorul pe zona de sub pometi pana in mijlocul obrazului, precum si pe mijlocul barbiei.

Pentru forma patrata, este indicat sa conturezi cu nuanta mai inchisa lateralele fruntii si tamplele, si zona de sub pometi. Apoi ilumineaza zona de sub ochi, in forma de triunghi, precum si in mijlocul fruntii si a barbiei.

Pentru fata triunghiulara, vei vrea sa conturezi linia parului, sub barbie, si zona de sub pometi. Ilumineaza apoi zona de sub ochi, pentru a adauga putina stralucire ochilor tai.

Fata rotunda trebuie conturata in zona tamplelor si a lateralelor fruntii,  precum si sub linia mandibulei. Cu iluminatorul trebuie insistat pe mijlocul fruntii, sub ochi si pe zona T.

Pasul 2: Alege produsele potrivite

Pentru a incepe sa iti conturezi fata, vei avea nevoie de urmatoarele produse: fie o paleta de culori care sa cuprinda atat nuantele inchise, cat si cele deschise, fie un fond de ten, care trebuie sa fie cu cel putin 1 sau 2 tonuri mai inchis decat nuanta tenului tau, si un iluminator care trebuie sa fie cu 1 sau 2 tonuri mai deschis decat tenul tau. Apoi, nu uita de pensule si de un buretel de machiaj cu care, la final, vei netezi toate liniile si vei amesteca perfect culorile.            

Pasul 3: Deseneaza o harta a fetei tale

Cu ajutorul fondului de ten in nuanta inchisa, traseaza liniile de contur in functie de forma fetei tale, insistand pe lungimea nasului, zona de sub pometi, frunte, barbie si linia mandibulei. Apoi, foloseste iluminatorul pentru restul zonelor care trebuie sa straluceasca in mod natural.

Pasul 4: Amesteca, amesteca, amesteca

Incepe sa netezesti liniile pe care le-ai trasat, cu ajutorul unui buretel pentru machiaj, amestecand cat mai bine, cu miscari circulare, si apoi tapeaza usor, pana cand liniile devin invizibile si se face o trecere usoara de la o nuanta la alta. Ai grija sa nu iti scape nici o zona, iar la final, acopera tot cu o pudra mata, translucida, pentru a fixa machiajul.

 E mai simplu decat pare, iar cu produsele potrivite, te asiguri ca ai parte de un machiaj impecabil si de o conturare potrivita pentru tipul si forma fetei tale.

Articol scris de: Alexandra Rizoiu