CODUL BUNELOR MANIERE IN PURTAREA GENTILOR

 

Indiferent de ocazie, fiecare femeie are ca accesoriu o geanta, fie mai mica sau mai mare. Utilitatea gentilor este foarte bine cunoscuta mai ales pentru noi femeile. Bineinteles, purtarea gentilor nu se face oricum, ci dupa cateva reguli, care sunt cuprinse intr-un fel de „Cod al bunelor maniere” al gentilor. Aceste reguli au fost facute pentru a scoate in evidenta stilul, eleganta si personalitatea femeii.

 

In functie de marime, forma si culoare, geanta poate da indicii despre felul femeii care o poarta. Fie ca este o femeie eleganta, cocheta, pretentioasa sau nonconformista care prefera comoditatea, geanta poate scoate in evidenta toate aceste lucruri.

Gusturile nu se discuta, niciodata. Insa trebuie sa avem in vedere la alegerea gentii, calitatea acesteia, deoarece durata depinde de calitatea materialului din care acesta este facuta. Lasand la o parte pretul, stilul si/sau preferintele, geanta este pentru multe dintre noi, un obiect sacru, unde doar noi avem acces la continut.

Indiferent de tipul gentii, fie ca alegi sa porti o geanta de mana, de umar, cu una sau doua toarte, de afaceri sau tip plic, exista cateva regului cuprinse in acel „Cod al bunelor maniere” despre care vorbeam mai sus. Iata regulile de baza pentru purtarea gentilor:

  1. Geanta niciodata nu are voie sa fie asezata pe masa, fie ea din restaurant, sufragerie sau sala de sedinte, indiferent de cat de frumoasa este sau a carui brand ii apartine.
  2. Niciodata geanta nu este bine sa fie asezata pe podea din doua considerente: in primul rand nu este igienic, iar în al doilea rand o vorba din popor spune ca „iti alungi norocul la bani”.
  3. Purtarea gentii se face in mana stanga sau pe umarul stang dintr-un motiv foarte bine intemeiat: partea dreapta a corpului este destinata socializarii. Cand saluti pe cineva sau faci cunostinta folosesti mana dreapta, iar purtarea gentii pe partea stanga te va scuti de mutarea gentii de fiecare data cand saluti.
  4. Gentile mari pot fi asezate pe un scaun alaturat in partea dreapta atunci cand mergi la restaurant.
  5. Niciodata sa nu iti asezi/atarni geanta de spatarul scaunului, doar în situatia in care, scaunul pe care esti asezata este cu spatarul spre perete.
  6. Geanta clutch purtata la ocazii, poate sta doar in doua locuri: in poala ta sau in spatele tau pe scaun.
  7. Niciodata sa nu intrebi o alta femeie daca geanta ei este cu adevarat de firma, daca este cu adevarat din piele si cu siguranta sa nu intrebi pretul.
  8. Curatarea gentii tine de bunul simt, dar o putem incadra la reguli. Este de preferat ca lucrurile care se gasesc într-o geanta sa fie asezate in ordine, deoarece s-ar putea ca cei din jurul tau sa vada din gresală dezordinea ta și sa te judece.

Un sfat si nu o regula: daca iti permiti, ar fi bine sa nu ai o singura geanta, aceeasi pentru toate ocaziile. In viata unei femei ar fi bine sa existe macar trei tipuri de genti: un clutch sau o geanta plic, o geanta de uma si una de mana. De asemenea, o geanta de calitate, mai scumpa te va scuti de cheltuieli ulterioare, deoarece durata de viata este mai ridicata decat a doua trei genti mai ieftine.

Toate aceste reguli si sfaturi ar fi bine luate in considerare pentru ca in acest fel nu o sa dai gres niciodata.

Un ultim sfat: geanta trebuie aleasa in functie atat de inaltime cat si de forma corpului tau. O geanta aleasa bine iti poate scoate in evidenta atuurile si iti poate ascunde micile defecte.