Acasă, în siguranță, cu lampa germicida Xiaoda

Aparitia noului coronavirus ne-a facut mai atenti ca niciodata la igiena. Spalatul corect pe maini si igienizarea spatiilor in care traim sunt "mostenirile" pe care pandemia ni le va lasa pentru mult timp de acum incolo.

Ne adaptam stilul de viata la regulile "noului normal" pentru ca un virus minuscul, invizibil, ne-a dovedit ca poate face ravagii la nivel global. Lumea stiintei si a tehnologiei a reactionat rapid la nevoile noastre si a creat dispozitive de sterilizare performante, accesibile publicului larg care, inainte, erau folosite pentru a steriliza spatiile spitalelor si pentru a proteja personalul medical. Ne dorim sa ne simtim in siguranta acasa, iar lampa germicida Xiaoda, creata de brandul chinezesc Xiaomi, este o solutie practica, eficienta, la un pret rezonabil

Cum functioneaza Xiaoda

Lampa UV germicida sterilizeaza si dezinfecteaza aerul folosind doua principii stiintifice: actiunea razelor ultraviolete UV-C (anihileaza microorganismele in proportie de 99.9%, inclusiv noul coronavurs) si actiunea ozonului, care este un oxidant puternic (descompune microorganismele). Dupa pornirea lampii, avem 30 de secunde sa iesim din spatiul unde functioneaza (nici animalele de companie nu trebuie lasate in proximitatea lampii pe durata functionarii!). Un ciclu de sterilizare dureaza 30 de minute si acopera aproximativ 2 metri cub. Bateria lampii se incarca simplu, prin USB, iar bateria de 700mAh ii confera o autonomie excelenta.

 

Unde putem sa o folosim

Lampa are dimensiuni reduse (aproximativ cat o doza de racoritoare) si poate fi mutata usor in orice loc avem nevoie de efectul sau de sterilizare. Designul aminteste de un microfon cool iar marginile rotunjite fac manevrarea sigura si placuta.

Bacteriile si virusurile pot exista pe orice suprafata din casa, iar spatiile unde lampa Xiaoda va fi extrem de utila sunt multe.

Dormitor (in sertare sau in sifonier). In dormitor exista cea mai mare rata de transmitere a virusurilor prin contact (nu doar pe calea aerului). Hainele sunt un mediu pe care acestea rezista, iar sifonierul este imposibil de sterilizat prin metode clasice precum stropirea cu clor. Amplasarea lampii in sifonier va asigura un mediu dezinfectat, in timp ce ozonul va descompune si bacteriile care provoaca miros neplacut.

Bucataria (in frigider, sub chiuveta, in dulapuri sau in camara). Frigiderul este un mediu care permite bacteriilor sa se inmulteasca si virusurilor sa supravietuiasca. Stim cum este sa speli ambalajele cumparaturilor, pe rand, eventual in cada. Am facut-o si noi. Odata cu achizitia lampii, totul a devenit mai simplu. Alimentele se depoziteaza in frigider, camara sau dulapuri, apoi punem lampa in functiune si suntem in siguranta.

Baie (dulapuri cu prosoape sau produse de beauty, perii de make-up). In baie avem nevoie de un spatiu curat si placut in care putem avea incredere. Aici apar bacterii si mucegaiuri care provoaca alergii, insa lampa le va elimina fara probleme pentru mai multa igiena, siguranta si un aer curat.

Geanta, rucsac, ghiozdan, masina, dulap de pantofi

Sunt alte cateva locuri care necesita igienizare si este dificil sa o obtinem fara un ajutor dedicat. Lampa se plaseaza in interiorul gentilor sau al ghiozdanelor copiilor, timp de 30 de minute, pentru a ne asigura ca toate obiectele din acestea sunt dezinfectate. Putem lasa in interior si telefonul, castile, cardul sau portmoneul ori bijuteriile purtate. Lampa se poate folosi inclusiv in masina (dar nu cand suntem in ea!) sau in dulapul de pantofi (purtam pe talpi mizeria de afara, iar dezinfectarea cu clor poate distruge incaltamintea. Ideal este sa spalam talpa pantofilor cu apa calda si sapun, iar seara sa pornim lampa timp de 30 de minute in pantofar.)

Sole te ajuta sa mentii casa curata si sa ai un mediu sigur pentru tine si familia ta