3 solutii pentru 3 probleme: ingredientele naturale care ne vindeca pielea

Natura este generoasa cu noi si ne ofera solutii pentru problemele cu care ne confruntam. De la cele esentiale precum hrana sau aerul pe care il respiram (si pentru a carui puritate suntem direct responsabili), pana la felul in care ne ingrijim pielea. Am selectat trei solutii naturale pentru trei probleme ale tenului. Enjoy!

VITAMINA C: ten tern, lipsit de luminozitate + cicatrici post-acneice

Si-a facut intrarea in vietile noastre inca din copilarie, cand mama ne imbia cu fructe de padure acrisoare pentru ca "au vitamina C". Stia ea ce stia! Vitamina C stimuleaza productia de leucocite (celulele albe ale sangelui) care constituie principala linie de aparare impotriva virusilor si bacteriilor. În plus, este o componentă importanta pentru productia de colagen, ceea ce inseamna ca organismul tau se poate vindeca singur mai repede. Vitamina C este una dintre preferatele noastre atat ca supliment zilnic (ideal luat dintr-o alimentatie bogata in aceasta, iar printre cele mai importante surse mentionam ananasul, broccoli, capsunele, ardeiul gras, ardeiul iute, kiwi sau patrunjel verde).

In beauty, vitamina C protejeaza pielea de efectul nociv al radicalilor liberi, confera pielii luminozitate si ne ajuta sa scapam de cicatricile post acneice sau de petele acelea neplacute care apar dupa expunerea la soare sau odata cu inaintarea in varsta. Exfolierea blanda pe care o realizeaza la nivelul superficial al epidermeni are rezultate extraordinar de bune, care se vor vedea dupa doua saptamani de utilizare a unor produse bogate in vitamina C. Pentru ca pielea poate deveni mai sensibila la efectul razelor solare, iti recomandam sa folosesti un produs cu protectie UVA si UVB.

Iata selectia noastra de produse bogate in vitamina C:

   

ACID HIALURONIC: ten deshidratat, vulnerabil, cu linii fine

In anotimpul rece, tenul nostru se deshidrateaza din pricina temperaturilor scazute si a schimbarilor bruste de grade. Sa nu subestimam efortul la care supunem pielea cand trecem de la rece la cald si invers, prin simplul fapt ca intram sau iesim dintr-o cladire. Dupa anotimpul rece, vine primavara cu vant deloc prietenos cu pielea, apoi vara cand ne expunem la soare. Cert este ca, de fapt, tenul nostru este etern coplesit de factori care il agreseaza si il deshidrateaza, iar rezultatul este un aspect lipsit de elasticitate, ridurile fine se accentueaza, machiajul nu se mai asaza corect iar problema esentiala este ca pielea devine mult mai vulnerabila in fata iritatiilor si a factorilor externi.

Acidul hialuronic este a fost descoperit in anul 1934. Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o molecula compusa in mare parte din zaharuri (polizaharida), care se gaseste in mod normal in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. Practic, acidul hialuronic mentine tesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic poate sa sustina aproximativ sase litri de apa. Pielea contine in proportie de 50% acid hialuronic, iar cele mai mai concentratii se gasesc in articulatii si la nivelul ochilor. De asemenea, pielea bebelusilor contine o cantitate mare de acid hialuronic. De pe la 26 de ani, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade, ceea ce a nascut o noua provocare: cum compensam pierderea acestuia? Inca din anul 1970, cercetatorii au inceput extractia acestei molecule, iar in prezent tehnicile moderne permit sintetizarea si producerea mai multor tipuri de acid hialuronic. Beneficiile sale sunt: hidratarea pielii, cresterea rezistentei si a elasticitatii acesteia, previne aparitia ridurilor si cicatrizeaza mai repede leziunile.

Iata selectia noastra de produse bogate in acid hialuronic:

 

VITAMINA E: ten ridat, obosit, imbatranit

Vitamina E este o vitamina liposolubila, pe care organismul o depoziteaza pentru perioade scurte de timp. De aceea, avem nevoie de un aport alimentar regulat de vitamina E. Legumele, uleiurile vegetale, fructele cu coaja lemnoasa, stugurii, galbenus de ou sau ficatul sunt printre cele mai importante surse de vitamina E. Descoperita in 1922, de Herbert McLean Evans, anatomist si embriolog si de Katherine Scott Bishop, anatomist, este izolata pentru prima data in 1935 de catre biochimista si nutritionista Gladys Anderson Emerson. Vitamina E are un puternic efect antioxidant si contribuie astfel la protejarea celulelor de actiunea radicalilor liberi si incetineste imbatranirea celulara. Tocmai de aceea este una dintre vedetele industriei beauty. Hidrateaza pielea si sprijina sistemul de aparate a epidermei impotriva razelor de tip UV si a radicalilor liberi, este eficienta impotriva ridurilor si mareste capacitatea de vindecare a pielii, potenteaza efectul cremelor solare. Adaugata in rutina de beauty, functioneaza ca un adevarat imblanzitor de timp.

Iata selectia noastra de produse bogate in vitamina E:


Descopera pe SOLE cele mai cool&clean produse de beauty!